Alles over de optometrist

Wat is een Optometrist?

Een Optometrist doet (optometrisch) onderzoek naar oogafwijkingen of ziektes aan het oog. Je gaat naar de Optometrist met klachten als wazig zien, dubbelzien, irritatie aan of zwarte vlekken voor de ogen. Nadat de Optometrist in een gesprek met de klant de klachten heeft geïnventariseerd kan hij verschillende metingen (bijvoorbeeld brilsterktemetingen of binoculair onderzoek) doen om informatie te verzamelen over de gezondheid van het oog, de oogdruk, de sterkte van de lens en eventuele afwijkingen of ziektes aan het oog. Tijdens de behandeling geeft de Optometrist advies en uitleg over de oogafwijkingen, de metingen en eventuele volgende stappen in de behandeling.

Na het onderzoek kan een Optometrist een bril of contactlenzen aanmeten, advies geven over andere mogelijke hulpmiddelen of doorverwijzen naar een huisarts, oogarts of orthoptist. Dit laatste doet hij bijvoorbeeld bij een constatering van een afwijking of ziekte aan het oog. Een Optometrist kan ook visueel therapeutische adviezen en oefeningen geven.

Een Optometrist komt in aanraking met mensen van allerlei leeftijden en het is belangrijk dat de hij zich in contact met cliënten goed kan uitdrukken. Ook is het belangrijk om nauwkeurig te werken en om apparatuur schoon te houden. Er wordt met verschillende apparaten gewerkt, waaronder computers (zowel bij de metingen als bij het administratieve werk). Het is afhankelijk van het bedrijf (optiekwinkel of ziekenhuis) wat de bevoegdheden van de Optometrist precies zijn. Ook het team waarin samengewerkt wordt hangt hier vanaf. Zo werkt een Optometrist in het ziekenhuis vaak samen met oogartsen en een Optometrist in een optiekbedrijf met opticiens.

Optometrist salaris

Een optometrist verdient gemiddeld tussen de €3.000,- / €5.000,-  bruto op basis van een 40 urige werkweek. De hoogte van het salaris van een optometrist is afhankelijk van verschillende factoren zoals o.a. werkervaring en specialisatie. In de CAO van het ziekenhuis wordt een optometrist ingeschaald op schaal 50 of 55. Wil jij meer weten over deze CAO. Kijk hier.

Waar werkt een optometrist?

  • Ziekenhuis
  • Optiekbedrijf
  • Onderwijs
  • Oogheelkundige klinieken
  • Optische industrie
  • Optometrische praktijk

Vacature Optometrist

Bij Revoir zijn er leuke vacatures voor optometristen.  Het team van Revoir bestaat uit optometristen, orthoptisten, TOA’S en basisartsen. Optometristen werken vast in dienst bij Revoir en worden ingezet bij de relaties bestaande uit ziekenhuizen, oogklinieken en optiekzaken. De optometrist heeft een vast dienst verband bij Revoir, dat betekent dus afwisselend werken voor de optometrist,  bij verschillende prakijken maar wel de zekerheid van een vast dienstverband. Kijk hier snel naar het aanbod van Revoir!

Revoir is makkelijk bereikbaar via T 070 – 311 40 75 of info@revoiroptometrie.nl.

> Bekijk de vacatures!>Meer over werken bij Revoir