Revoir Academy – Editie 3D Papil cursus

20 maart 2023

Na het grote succes en vele aanmeldingen op de editie van 3 oktober 2022, hebben wij besloten het programma van de 3d Papil cursus te herhalen.

De Open Revoir Academy is in het leven geroepen om kennis te delen en kwaliteit van de oogzorg in Nederland verder te verhogen. Onderwerpen die hierin aan bod komen hebben te maken met innovatie, nieuwe technieken, uitwisseling van kennis aan elkaar en klant/patiënt gerichtheid. In de voorafgaande succesvolle edities zijn er verschillende thema’s uitgelicht zoals de oogziekte macula degeneratie en refractie chirurgie.

Thema Glaucoom

De 3d papilcursus van Dr. Lemij is een must voor elke oogzorgprofessional. In deze ruim 2.5 uur durende cursus leer je stapsgewijs aan de hand van stereo foto’s hoe je de glaucomateuze papil onderscheidt van de normale papil.

Programma

14:30 – 17:00 u – 3d papil cursus
Dr. H.G. (Hans) Lemij, oogarts bij het Oogziekenhuis Rotterdam

17:00 – 18:00 u – Netwerken & Dinerbuffet

 

 

Abstract

3D papilcursus

Glaucoom is de meest voorkomende oorzaak van onomkeerbare blindheid en slechtziendheid in de wereld en het aantal patiënten neemt helaas toe. Dit hangt samen met demografische ontwikkelingen van de wereldbevolking. Glaucoom valt in principe goed te detecteren aan de hand van het beoordelen van de papil (plaats waar de oogzenuw het oog verlaat). Het beoordelen van papillen op de aanwezigheid van glaucoom blijkt echter vrij moeilijk. De spreker heeft ooit een Europees onderzoek opgezet onder honderden oogartsen in 11 landen, waaruit bleek dat ook zij grote moeite hadden met het juist beoordelen van de papillen. De beste beoordelaars hebben gezamenlijk criteria opgesteld voor het juist beoordelen van papillen. Deze criteria zijn de basis van de speciaal samengestelde cursus, waarin de deelnemer stapsgewijs en aan de hand van stereo-papilfoto’s leren waar zij op moeten letten om normale van glaucomateuze papillen te onderscheiden. De docenten van deze cursus hebben hem, op veler verzoek, al in meerdere landen gegeven.

Dr. Hans Lemij, oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam

Voor wie

De Open Revoir Academy is veelal interessant voor optometristen, orthoptisten en basisartsen.

ADAP

De lezing is ADAP geaccrediteerd (2.5 contacturen)

Locatie

NUVO Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC  HOUTEN

Ticketkosten

€95,-

Aanmelden Revoir Academy

"*" geeft vereiste velden aan

Cursus, Ticketkosten €95,-*
Controleer je e-mailadres. Hier worden de bevestiging en factuur naar verzonden.
Ben jij lid van de beroepsgroep optometrie en/of orthoptie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij lid van de beroepsgroep optometrie en/of orthoptie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Certificaat
Geen KP nummer maar wel graag een certificaat? Vink het hier aan en wij maken het in orde voor je.
Dinerbuffet

Laat ons weten of jij na het programma gebruik wilt maken van het dinerbuffet.
Privacy voorwaarden*