Revoir Academy – Glaucoom Diagnostiek

20 maart 2023

Na het grote succes en vele aanmeldingen op de editie van 3 oktober 2022, hebben wij besloten het programma van de 3d Papil cursus te herhalen als middagprogramma. Het avondprogramma staat in het teken van OCT beoordelingen, van retinale anatomie naar structurele OCT van de basis tot pathologie.

De Revoir Academy is in het leven geroepen om kennis te delen en kwaliteit van de oogzorg in Nederland verder te verhogen. Onderwerpen die hierin aan bod komen hebben te maken met innovatie, nieuwe technieken, uitwisseling van kennis aan elkaar en klant/patiënt gerichtheid. In de voorafgaande succesvolle edities zijn er verschillende thema’s uitgelicht zoals de oogziekte macula degeneratie en refractie chirurgie.

Programma

Middagprogramma

14:00                         Inloop

14:30 – 17:00          3D Papil Cursus | Dr. H.G. (Hans) Lemij, oogarts Oogziekenhuis Rotterdam
17:00 – 18:30           Netwerken & Dinerbuffet

Avondprogramma

17:15  – 18:30             Inloop & Dinerbuffet

18:30 – 19:30             Glaucoom ervaringsverhaal | Roelie de Boer i.c.m. AI in gezichtsveldonderzoek door Reperio
19:30 – 21:00             OCT, van retinale anatomie naar structurele OCT van de basis tot pathologie | Dr. I. (Ike) Schouten, oogarts Oogziekenhuis Rotterdam
21:00                           Afsluiting en netwerkmoment

 

3D Papil Cursus

Glaucoom is de meest voorkomende oorzaak van onomkeerbare blindheid en slechtziendheid in de wereld en het aantal patiënten neemt helaas toe. Dit hangt samen met demografische ontwikkelingen van de wereldbevolking. Glaucoom valt in principe goed te detecteren aan de hand van het beoordelen van de papil (plaats waar de oogzenuw het oog verlaat). Het beoordelen van papillen op de aanwezigheid van glaucoom blijkt echter vrij moeilijk. De spreker heeft ooit een Europees onderzoek opgezet onder honderden oogartsen in 11 landen, waaruit bleek dat ook zij grote moeite hadden met het juist beoordelen van de papillen. De beste beoordelaars hebben gezamenlijk criteria opgesteld voor het juist beoordelen van papillen. Deze criteria zijn de basis van de speciaal samengestelde cursus, waarin de deelnemer stapsgewijs en aan de hand van stereo-papilfoto’s leren waar zij op moeten letten om normale van glaucomateuze papillen te onderscheiden. De docenten van deze cursus hebben hem, op veler verzoek, al in meerdere landen gegeven.

Dr. Hans Lemij, oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam

Glaucoom ervaringsverhaal

Roelie de Boer is ervaringsdeskundige. Zij heeft na een zoektocht van jaren de diagnose Normal Tension Glaucoom gekregen. Zij deelt haar verhaal om een groter bewustzijn voor deze sluipende oogziekte te creëren.

OCT, van retinale anatomie naar structurele OCT
van de basis tot pathologie

Na Dr. Ike Schouten haar opleiding tot oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam deed zij een fellowship medische retina in één van de grootste oogziekenhuizen in India, het prestigieuze Sankara Nethralaya in Chennai en Kolkata. Zij heeft speciale interesse in OCT en andere beeldvorming van het netvlies. Na op verschillende plekken gewerkt te hebben is zijn sinds de zomer van 2022 weer terug in het Oogziekenhuis Rotterdam met als aandachtsgebied medische retina, opleiden en het geven van onderwijs.

 

Dr. Ike Schouten, oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam

Voor wie

De Revoir Academy is veelal interessant voor optometristen, orthoptisten en basisartsen.

ADAP

De lezing is ADAP geaccrediteerd (2.5 contacturen per dagdeel)

Locatie

NUVO Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC  HOUTEN

Dinerbuffet

Er is een dinerbuffet beschikbaar voor de deelnemers van zowel het middag als avondprogramma. Inclusief vegetarische gerechten.

Ticketkosten

€95,-    per dagdeel, het middag of avondprogramma
€150,-  voor twee dagdelen, je krijgt hiermee toegang tot het gehele programma

Aanmelden Revoir Academy

"*" geeft vereiste velden aan

Cursus*
Helaas is het middagprogramma (3D Papil Cursus) vol en kan hier niet meer voor ingeschreven worden.
Controleer je e-mailadres. Hier worden de bevestiging en factuur naar verzonden.
Ben jij lid van de beroepsgroep optometrie en/of orthoptie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij lid van de beroepsgroep optometrie en/of orthoptie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Certificaat
Geen KP nummer maar wel graag een certificaat? Vink het hier aan en wij maken het in orde voor je.
Dinerbuffet

Laat ons weten of jij gebruik wilt maken van het dinerbuffet.
Privacy voorwaarden*