Maak Kennis met Marit: Een kijkje in het leven van Revoir Optometrist

Welkom bij Revoir!

Wij zijn trots om onze medewerkers in het zonnetje te zetten en hun ervaringen binnen ons bedrijf te delen. In deze blog laten we je kennismaken met Marit Kuenen, een van onze toegewijde optometristen. Lees verder om meer te weten te komen over haar ervaringen en wat het betekent om deel uit te maken van het Revoir-team.

Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen wat je rol is binnen ons bedrijf?

Mijn naam is Marit Kuenen, 25 jaar. Ik ben sinds januari werkzaam als optometrist voor Revoir. Ik ben begonnen bij Revoir gelijk na mijn studie omdat ik nog niet goed wist wat ik precies wilde gaan doen, ziekenhuis of toch de optiek. Bij Revoir kan ik beide werelden beter leren kennen.

Hoe lang werk je al bij ons bedrijf en wat was je eerste indruk toen je hier begon?

Mijn eerste indruk van het bedrijf was gelijk goed. Voordat ik begon had ik van verschillende mensen ook al goede verhalen gehoord over Revoir, dit zorgde er ook voor dat ik gesolliciteerd heb. De eerste maand ben ik goed ingewerkt op verschillende locaties, waar ik uiteindelijk ook zelfstandig aan de slag ben gegaan. Het is erg fijn dat iedereen goed luistert naar wat je nodig hebt tijdens deze inwerkperiode. Ik werd pas losgelaten toen ik er vertrouwen in had dat ik het zelfstandig kon. Wanneer er een nieuwe locatie bij komt zorgt Revoir er ook voor dat er eerst een paar inwerkdagen ingepland worden zodat je niet elke keer het diepe ingegooid wordt. Aangezien ik net van school kwam vond ik dit erg prettig!

Wat vind je het leukste aan werken bij ons bedrijf?

Het leukste aan het werken bij Revoir vind ik de afwisseling. Elke dag weer naar een andere locatie zorgt ervoor dat ik elke dag weer met een lach naar mijn werk ga. Daarnaast leer je ook veel mensen kennen binnen je vakgebied.

Hoe zou je de bedrijfscultuur hier omschrijven?

Revoir heeft een hele open bedrijfscultuur. Wanneer ik iets nodig heb kan ik iedereen makkelijk telefonisch bereiken. De drempel om iemand op te bellen is daarom ook erg laag. Iedereen is aardig en denkt graag met je mee en is erg betrokken met hoe het met jou gaat.

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?

Eigenlijk is geen werkdag typisch aangezien je niet elke dag naar dezelfde locatie gaat. In de ziekenhuizen beginnen mijn dagen wat eerder maar ben ik wel lekker op tijd weer thuis. In de optiekzaken kan ik wat langer uitslapen maar ben ik ook wat later thuis. De afstanden die ik afleg gaan ook erg makkelijk met de lease auto die ik van Revoir heb.

Hoe balanceer je werk en privéleven terwijl je bij ons werkt?

Voor mij werken de verschillende werktijden ook erg fijn. Zo kan ik na het werk in het ziekenhuis nog sporten voor het avondeten. Begin ik pas om 9 uur bij een optiekzaak heb ik in de ochtend nog tijd om verschillende huishoudelijke taken te doen.

Wat zijn de grootste uitdagingen die je tegenkomt in je rol?

De grootste uitdagingen vond ik voornamelijk in het begin om de verschillende besturingssystemen te leren op de verschillende locaties. Overal doen ze het net wat anders. Tijdens de inwerkperiode heb ik hier vanuit verschillende collega’s al de tip gekregen om zoveel mogelijk te noteren. Ik heb elke dag een notitieboekje bij me met van elke locatie hoe alles in zijn werk gaat. Wanneer ik het dan even niet weet, kan ik daarom terugvallen.

Hoe heeft je carrière zich ontwikkeld sinds je bij ons bedrijf werkt?

Aangezien ik nog maar een paar maanden werkzaam ben als optometrist ben ik mij nog veel aan het ontwikkelen. Ik merk wel dat doordat je met zo veel verschillende oogprofessionals samenwerkt op verschillende locaties, je van alles wat mee krijgt. Hierdoor krijg je enorm veel kennis van iedereen wat je zelf weer kan gaan toepassen in de praktijk.

Welke mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en training biedt ons bedrijf?

Doordat we studiedagen en een studiebudget krijgen, zijn er genoeg mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen ons vakgebied. Daarnaast organiseert Revoir een paar keer per jaar een Revoir Academy. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en het volgen van trainingen.

Kun je iets vertellen over de sociale activiteiten of teambuilding evenementen die ons bedrijf organiseert?

Sinds januari heb ik al twee erg leuke activiteiten mee mogen maken met Revoir. Aangezien ik tijdens werkdagen vaak geen Revoir-collega tegenkom, zijn deze dagen erg leuk om je collega’s weer te zien en te spreken.

We hebben een hele leuke E-chopper tour gedaan met z’n allen door Zoetermeer en omgeving waarbij we heerlijk weer hebben gehad. Deze dag hebben we afgesloten met een heerlijke BBQ! Als tweede uitje stond er een familiediner op de planning. Hierbij komt iedereen met zijn gezin bij elkaar om lekker te eten.

Wat trouwens ook erg handig is, is dat deze data aan het begin van het jaar al worden gecommuniceerd, tot het kerstfeest aan toe!

Wat waardeer je het meest aan je collega’s?

Ik denk dat het fijn is om collega’s te hebben die weten hoe het is om op verschillende locaties te werken. Hierdoor kan je bij elkaar terecht voor adviezen en tips. Iedereen is ook bereid om deze met je te delen.

Welke adviezen zou je geven aan nieuwe medewerkers die bij ons beginnen?

Vooral niet bang zijn om dingen te vragen over het werk zelf of als je ergens mee zit, laat weten hoe het met je gaat en ook wanneer het wat minder gaat. Er is altijd wel een luisterend oor die je kan helpen!

Dit ervaringsverhaal is van onze optometrist Marit. We hopen dat je hierdoor een goed beeld krijgt van hoe het is om bij Revoir te werken.

Heb jij ook interesse in werken bij ons bedrijf?

Bekijk hier de vacatures die wij  hebben voor optometristen en orthoptisten.

VACATURES REVOIR