Revoir Academy – The Art of Shared Decision Making

The Art of Shared Decision Making
7 oktober 2024

In een tijd waarin autonomie en samenwerking centraal staan, is shared decision making (gezamenlijke besluitvorming) een essentieel onderdeel van de moderne gezondheidszorg. Hoewel het concept eenvoudig lijkt, weten we dat de praktijk soms uitdagend kan zijn.

Op deze inspirerende avond gaan we dieper in op de kunst van shared decision making. We onderzoeken waarom goed bedoelde en in jouw ogen passende adviezen soms niet aansluiten bij de behoefte van de client en hoe je dit kunt veranderen. Wat kun jij als zorgprofessional doen om jouw cliënten actief te betrekken bij het formuleren van hun zorgvraag en het maken van keuzes die hun gezondheid positief beïnvloeden?

Spreker

Aateke Jansen, oogarts (niet praktiserend)

Avondprogramma

17.30 – 19.00                                  Inloop en Dinerbuffet

19.00 – 19.45                                   The art of shared decision making deel 1

19.45 – 20.15                                   Pauze

20.15- 21.00                                    The art of shared decision making deel 2

21.00                                                Afsluiting en netwerkmoment

Wat kun je verwachten

    • Een informatieve en interactieve avond: Ontdek de psychologische en communicatieve aspecten die een rol spelen bij gezamenlijke besluitvorming. Leer hoe je jouw uitleg en advies beter kunt afstemmen op de behoeften en verwachtingen van je cliënten.
    • Ruimte voor vragen en eigen inbreng: Breng je eigen praktijkvoorbeelden in en bespreek deze met vakgenoten. Leer van de ervaringen van anderen en deel jouw eigen inzichten.
    • Praktische tools: Krijg concrete handvatten en methoden aangereikt die je de volgende dag al kunt inzetten om jouw cliënten beter te begeleiden in het maken van weloverwogen keuzes. Versterk je vaardigheden om patronen te doorbreken die gezamenlijke besluitvorming onbewust hinderen.

Door deel te nemen aan deze avond vergroot je je inzicht in de ingesleten patronen die gezamenlijke besluitvorming kunnen belemmeren. Je leert hoe je deze patronen kunt doorbreken en hoe je jouw cliënten kunt begeleiden in het maken van weloverwogen keuzes. Bovendien krijg je praktische tools aangereikt die je de volgende dag al kunt inzetten in jouw werk als optometrist.

Aateke Jansen, oogarts

(niet praktiserend)

Na haar opleiding tot oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam heeft Aateke Jansen 11 jaar als oogarts gewerkt in het Ikazia Ziekenhuis. In 2020 heeft zij het klinisch vak verlaten om zich volledig te richten op ontwikkelingsthema’s in de zorg. Hierbij combineert zij haar ervaringen als specialist, medisch manager, maatschapsvoorzitter en MBS-bestuurslid met haar kennis van de Transactionele Analyse. Deze ontwikkelings-, communicatie- en persoonlijkheidstheorie helpt de complexiteit van menselijk gedrag inzichtelijk te maken. Dat inzicht is helpend voor groei en ontwikkeling, als persoon en professional.

Ontdek de kracht van gezamenlijke besluitvorming en transformeer je zorgverlening

Waarom deelnemen?

  • Verhoog je professionele vaardigheden: Leer hoe je effectiever kunt communiceren en samenwerken met je cliënten, wat leidt tot betere zorgresultaten.
  • Inspireer en wordt geïnspireerd: Wissel ervaringen uit met collega’s en ontdek nieuwe perspectieven en benaderingen.
  • Direct toepasbaar: Neem direct bruikbare kennis en tools mee naar huis die je onmiddellijk kunt toepassen in je dagelijkse praktijk.

Voor wie

De Revoir Academy is veelal interessant voor optometristen, orthoptisten, TOA’s  en basisartsen.

ADAP

De lezing is ADAP geaccrediteerd (2 contacturen)

Locatie

NUVO Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC  HOUTEN

Dinerbuffet

Er is een dinerbuffet beschikbaar voor de deelnemers. inclusief vegetarische gerechten.

Ticketkosten

€95,-

Aanmelden Revoir Academy

"*" geeft vereiste velden aan

Cursus*
Controleer je e-mailadres voor het ontvangen van de bevestiging en de factuur. Wij adviseren om je privé e-mailadres te gebruiken i.v.m. geavanceerde zakelijke spamfilters
Ben jij lid van de beroepsgroep optometrie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij lid van de beroepsgroep orthoptie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij geregistreerd bij het KABIZ? Voeg je KABIZ nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Certificaat
Ben jij een andere specialist of heb jij geen KP of KABIZ nummer maar wil jij wel graag een certificaat? Vink het hier aan en wij maken het in orde voor je. Het certificaat wordt na afloop per email verstuurd.
Dinerbuffet

Laat ons weten of jij gebruik wilt maken van het dinerbuffet.
Privacy voorwaarden*
Hidden