Revoir Academy – Droge ogen


Datum bijeenkomst: 7 maart 2022

De Open Revoir Academy is in het leven geroepen om kennis te delen en kwaliteit van de oogzorg in Nederland verder te verhogen. Onderwerpen die hierin aan bod komen hebben te maken met innovatie, nieuwe technieken, uitwisseling van kennis aan elkaar en klant/patiënt gerichtheid. In de voorafgaande succesvolle edities zijn er verschillende thema’s uitgelicht zoals de oogziekte macula degeneratie, glaucoom en refractie chirurgie.

Over deze editie: Droge ogen

Droge ogen en blefaritis zijn de meest voorkomende aandoeningen in de spreekkamer van de oogarts en optometrist en hebben een significante invloed op het leven van de patiënt. In de lezingen worden op een interactieve manier de speerpunten van de diagnostiek en behandeling van droge ogen en blefaritis doorgenomen. Er wordt eerst stilgestaan bij de epidemiologie, anatomie en relevante definities. De anamnese, een onderschat en belangrijk onderdeel van het droge ogen consult, wordt vervolgens uitgebreid besproken. Het nut en de valkuilen van de vele beschikbare droge ogen tests worden systematisch behandeld. De differentiaaldiagnose van het chronisch rode/geïrriteerde oog wordt besproken. De talloze behandelopties worden doorgenomen, waarbij ook aandacht gegeven wordt aan de bewijskracht (evidence-based medicine). Er wordt tot slot stilgestaan bij recente en toekomstige ontwikkelingen, inclusief nieuwe diagnostische en behandelopties. Na de lezingen heeft de cursist duidelijke handvatten om patiënten beter te behandelen in de praktijk.

 

Programma

14.00 – 15.00      Inloop met koffie en thee

15.00 – 17.00     Anamnese en onderzoek bij droge ogen door Jelle Vehof

17.00 – 18.00      Pauze met dinerbuffet

18.00 – 19.30      Behandelingsmogelijkheden droge ogen door Jelle Vehof

19.30 – 20.30      Medische contactlenzen bij droge ogen door Michaella Sas en Ridwan Mailoa

20.30                    Afsluiting en netwerkborrel

 

Voor wie?

De Open Revoir Academy is veelal interessant voor optometristen, orthoptisten, technisch oogheelkundig assistenten en basisartsen.

ADAP

Aan deze lezingen zijn 5 ADAP accreditatiepunten toegekend.

Waar?

NUVO Optiekcentrum
Voorveste 2 te Houten

Inschrijven

Revoir Academy

"*" geeft vereiste velden aan

Cursus*
Controleer je e-mailadres voor het ontvangen van de bevestiging en de factuur. Wij adviseren om je privé e-mailadres te gebruiken i.v.m. geavanceerde zakelijke spamfilters
Ben jij lid van de beroepsgroep optometrie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij lid van de beroepsgroep orthoptie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij geregistreerd bij het KABIZ? Voeg je KABIZ nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Certificaat
Ben jij een andere specialist of heb jij geen KP of KABIZ nummer maar wil jij wel graag een certificaat? Vink het hier aan en wij maken het in orde voor je. Het certificaat wordt na afloop per email verstuurd.
Dinerbuffet

Laat ons weten of jij gebruik wilt maken van het dinerbuffet.
Privacy voorwaarden*
Hidden