Revoir Academy – OCT, basics and beyond

4 maart 2024

Deze Revoir Academy staat opnieuw in het teken van de niet meer uit de oogheelkunde weg te denken, OCT. Eerder gaf Drs. I. Schouten van het Oogziekenhuis Rotterdam al een lezing in de Revoir Academy. Deze keer gaan we van start met een korte herhaling van wat er de vorige keer is besproken; dus ook de mensen die er toen niet bij zijn geweest kunnen gewoon instappen. 

In 2 sessies van 45 minuten gaan we interactief in op de OCT bij diverse ziektebeelden waaronder droge en natte maculadegeneratie, diabetische maculaoedeem, maculaire veranderingen bij veneuze en arteriële occlusies, centraal serieuze chorioretinopathie, macula puckers en -gaten en nog veel meer.

Programma

Avondprogramma

17:30  – 19:00 Inloop, netwerk, dinerbuffet en workshops

19.00- 19.45     Deel 1: OCT, basics en beyond; interpretatie van veel voorkomende pathologie | Drs. I. (Ike) Schouten, oogarts Oogziekenhuis Rotterdam

19.45- 20:15      Pauze

20:15 – 21.00     Deel 2: OCT, basics en beyond; interpretatie van veel voorkomende pathologie | Drs. I. (Ike) Schouten, oogarts Oogziekenhuis Rotterdam

 

OCT, basics en beyond; interpretatie van veel voorkomende pathologie

Na Drs. Ike Schouten haar opleiding tot oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam deed zij een fellowship medische retina in één van de grootste oogziekenhuizen in India, het prestigieuze Sankara Nethralaya in Chennai en Kolkata. Zij heeft speciale interesse in OCT en andere beeldvorming van het netvlies. Na op verschillende plekken gewerkt te hebben is zijn sinds de zomer van 2022 weer terug in het Oogziekenhuis Rotterdam met als aandachtsgebied medische retina, opleiden en het geven van onderwijs.

 

Drs. Ike Schouten, oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam

Workshops

Deze Academy zullen er weer workshops te volgen zijn. Wij zijn bezig met het samenstellen van een leuk en interessant aanbod. Alle deelnemers krijgen een persoonlijk bericht wanneer de aanmeldingen open gezet worden.

Voor wie

De Revoir Academy is veelal interessant voor optometristen, orthoptisten, TOA’s  en basisartsen.

ADAP

De lezing is ADAP geaccrediteerd (2 contacturen)

Locatie

NUVO Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC  HOUTEN

Dinerbuffet

Er is een dinerbuffet beschikbaar voor de deelnemers. inclusief vegetarische gerechten.

Ticketkosten

€95,-

Myran

Revoir Academy

Aangepast op jouw behoefte

Wil je heel specifiek nog een ander ziektebeeld terug zien komen in deze lezing, dan hebben wij goed nieuws. Je kan je keuze voor een onderwerp mailen aan Myran Gast via m.gast@revoigroep.nl

Graag je vraag voor 1 februari insturen.

Aanmelden Revoir Academy

"*" geeft vereiste velden aan

Cursus*
Controleer je e-mailadres voor het ontvangen van de bevestiging en de factuur.
Ben jij lid van de beroepsgroep optometrie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij lid van de beroepsgroep orthoptie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij geregistreerd bij het KABIZ? Voeg je KABIZ nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Certificaat
Ben jij een andere specialist of heb jij geen KP of KABIZ nummer maar wil jij wel graag een certificaat? Vink het hier aan en wij maken het in orde voor je. Het certificaat wordt na afloop per email verstuurd.
Dinerbuffet

Laat ons weten of jij gebruik wilt maken van het dinerbuffet.
Privacy voorwaarden*
Hidden