Revoir Academy – Uveitis, Symptomen en Diagnosestelling

9 oktober 2023

De Revoir Academy is in het leven geroepen om kennis te delen en kwaliteit van de oogzorg in Nederland verder te verhogen. Onderwerpen die hierin aan bod komen hebben te maken met innovatie, nieuwe technieken, uitwisseling van kennis aan elkaar en klant/patiënt gerichtheid. In de voorafgaande succesvolle edities zijn er verschillende thema’s uitgelicht zoals de oogziekte macula degeneratie en refractie chirurgie.

Deze editie staat in teken van: Uveitis, Symptomen en Diagnosestelling

Programma

Avondprogramma

 

17:00 – 18:30                                Inloop, Netwerken & Dinerbuffet alsmede workshops van Zeiss

18:30 – 19:30                                Wietse Wieringa, Uveitis diagnose, symptomen en complicaties

19.30 – 20.00                                 Pauze en workshop moment van Zeiss

20:00 – 21.00                                 Fleurieke Verhagen, Uveitis casuïstiek

21.00                                                Afsluiting en netwerkmoment

 

Sprekers

Wietse Wieringa, PA werkzaam bij het  Ommelander Ziekenhuis Groningen. (links) & Fleurieke Verhagen, AIOS werkzaam bij UMC Utrecht (rechts)

Wietse Wieringa

PA werkzaam bij het  Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Wietse volgde de opleidingen tot opticien, optometrist en physician assistant. Hij promoveerde in 2019 aan de Rijksuniversiteit Groningen met een aan uveitis gewijd proefschrift. Hij begon zijn werkzame leven in de optiek, stapte daarna over naar het UMCG,  en werkt nu sinds kort in het Ommelander Ziekenhuis Scheemda. In de ruim 20 jaar dat hij werkzaam was in het UMCG was hij vooral betrokken bij de zorg voor oogheelkundige patiënten met uveitis en glaucoom.  In het Ommelander ziekenhuis is hij werkzaam als physician assistant oogheelkunde. Zijn aandachtsgebieden zijn: Glaucoom, uveitis, macula-gerelateerde aandoeningen en echografie. Zijn voordracht over uveitis spitst zich toe op de verschillende verschijningsvormen van uveitis, complicaties die kunnen optreden en de behandeling van uveitis.  Hij woont samen met zijn gezin en hond Jelle in het Groningse Winsum

Fleurieke Verhagen

AIOS werkzaam bij UMC Utrecht

Na de opleiding tot basisarts (2007-2013) is Fleurieke Verhagen begonnen aan haar promotie onderzoek naar niet-infectieuze uveitis. Hierbij keek zij middels een zogenaamde “systems medicine approach” op verschillende manieren naar dit ziektebeeld: hierin probeerde Fleurieke  laboratorium onderzoek naar het afweersysteem met klinische studies naar prognose en kwaliteit van leven te combineren.

In 2018 is zij begonnen met de opleiding tot oogarts in het UMC-Utrecht en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De interesse in uveitis is tijdens haar daaropvolgende opleiding tot oogarts altijd gebleven en is zij momenteel betrokken bij onderzoek naar tocilizumab als intravitreale injectie bij patiënten met therapieresistend macula oedeem.

In het praatje voor de Revoir Academy komende oktober zal Fleurieke uveitis toelichten vanuit een klinisch perspectief: wat kan je zien in de 1e lijn, maar ook het perspectief vanuit de 2e en 3e lijn. Wat zijn alarmsymptomen en hoe kan je onderscheid maken tussen de vormen van uveitis. Dit zal zij doen aan de hand van klinische casussen met zo veel mogelijk beeldmateriaal uit de praktijk.

Workshops

Deze editie is het weer mogelijkheid om je in te schrijven bij een workshop van Zeiss! Er zijn in het programma 4 tijdsvakken beschikbaar om een workshop te volgen om: 17.00, 17.30, 18.00 en 19.30 uur.  Per workshop zijn er 6 plekken beschikbaar.

Workshop 1 
Inzicht in Uveitis: voor- en achter segment imaging met de SL800 en SL CAM

Workshop 2 
Uveitis Posterior in beeld :  Ultra-wide Fundus imaging met de CLARUS 700

Inschrijven

Geef jouw voorkeur aan op het inschrijfformulier. Je krijgt later bericht bij welke workshop jij ingedeeld bent. Dit is geen garantie voor inschrijving. Het kan zijn dat de workshop al vol is, ook hier krijg jij dan bericht over.

Voor wie

De Revoir Academy is veelal interessant voor optometristen, orthoptisten en basisartsen.

ADAP

De lezing is ADAP geaccrediteerd (2 contacturen)

Locatie

NUVO Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC  HOUTEN

Dinerbuffet

Er is een dinerbuffet beschikbaar. Inclusief vegetarische gerechten.

Ticketkosten

€95,-    voor het avondprogramma

Aanmelden Revoir Academy

"*" geeft vereiste velden aan

Cursus*
Controleer je e-mailadres voor het ontvangen van de bevestiging en de factuur. Wij adviseren om je privé e-mailadres te gebruiken i.v.m. geavanceerde zakelijke spamfilters
Ben jij lid van de beroepsgroep optometrie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij lid van de beroepsgroep orthoptie? Voeg je KP nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Ben jij geregistreerd bij het KABIZ? Voeg je KABIZ nummer toe. De punten worden automatisch bijgeschreven.
Certificaat
Ben jij een andere specialist of heb jij geen KP of KABIZ nummer maar wil jij wel graag een certificaat? Vink het hier aan en wij maken het in orde voor je. Het certificaat wordt na afloop per email verstuurd.
Dinerbuffet

Laat ons weten of jij gebruik wilt maken van het dinerbuffet.
Privacy voorwaarden*
Hidden