Oogzorg

Bij Beter Zien gaan wij verder waar de normale opticien stopt. Voor uw ogen bieden wij de beste zorg aan op hoog niveau. U kunt naast een reguliere oogmeting ook bij ons terecht voor een ooggezondheidsonderzoek bij de optometrist. Voor kinderen vanaf 4 jaar hebben wij een orthoptist in huis die kijkt naar de samenwerking van de ogen en dubbelzien. Wanneer u met een optimale bril niet meer goed kunt zien maken wij een afspraak voor u op het low vision spreekuur.

Oogmeting

Tijdens een oogmeting meet onze vakkundige opticien uw ogen en de benodigde brilsterkte.
Op basis van de meetresultaten maken wij voor u op maat een bril of worden er contactlenzen aangepast.
Een oogmeting duurt gemiddeld 15 – 30 minuten.

Kosten
Een oogmeting kost €35,- en wordt in mindering gebracht wanneer u een bril of contactlenzen bij ons aanschaft.

>Oogmeting inplannen

Ooggezondheid Onderzoek

Optometrie

Tijdens een optometrisch onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onze optometrist, wordt er (preventief) naar de gezondheid van uw ogen gekeken. Er zijn diverse optometrische onderzoeken mogelijk bijvoorbeeld bij oogklachten, zoals droge of branderige ogen. Wij hebben alle apparatuur in huis om het onderzoek volledig te kunnen uitvoeren o.a. een OCT scan.

Afhankelijk van uw klachten zal de optometrist samen met u kijken welk onderzoek het meest passend is.

U heeft geen verwijsbrief nodig om door de optometrist gezien te worden. Indien nodig verwijst de optometrist u door naar de oogarts.

Kosten
Voor een optometrisch onderzoek van een uur betaalt u € 88,- .

Bij doorverwijzing via uw huisarts, wordt het optometrisch onderzoek vergoed door uw zorgverzekeraar en hoeft u niets te betalen. Vanaf 1 juli 2020 bieden wij ook optometrische zorg aan via het Haagse project Zorg in Zicht. Bekijk hier of uw huisartsenpraktijk deelneemt aan het project.

>Meer over de optometrist

>Optometrisch onderzoek inplannen

Samenwerking van de ogen

Orthoptie

Tijdens een orthoptisch onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onze orthoptist, wordt er onderzoek gedaan naar de samenwerking van de ogen en dubbelzien. De orthoptist focust op behoud en herstel van de gezichtsscherpte van elk oog.
Kinderen vanaf 4 jaar kunnen terecht bij de orthoptist. Het onderzoek is gelijk aan het onderzoek dat het ziekenhuis aanbiedt. De orthoptist werkt als zelfstandig paramedisch beroepsbeoefenaar.

Wij hebben geen wachttijden, u kunt snel terecht. Als er een bril nodig is, kan deze direct uitgezocht en aangemeten worden. Bij Beter Zien vindt u een uitgebreide collectie kinderbrillen van meer dan 100 monturen van de merken Vingino en BBig.

Kosten
Voor een orthoptisch onderzoek van kinderen tot 18 jaar vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten. Boven de 18 jaar kost een orthoptisch onderzoek bij Beter Zien € 88,-.

> Orthoptisch onderzoek inplannen

Vrouw wrijft in ogen doordat ze droge ogen heeft.

Droge ogen

Blephex, de behandelmethode voor droge ogen en Blefaritis. Blefaritis is een chronische ontsteking aan de oogleden die veroorzaakt wordt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven op de rand van het ooglid aan de voet van de oogharen. Blefartis is vaak de voorloper van ooglid ziekten zoals meiboomklier dysfunctie (MGD) en droge ogen. Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd en geslacht, maar komt over het algemeen vaker voor als een persoon ouder is omdat de tranen meestal minder antilichamen bevatten naarmate men ouder wordt.

Oorzaken droge ogen
Als deze bacteriegroei toeneemt vormt er een slijmlaagje (biofilm) langs de wimpers. Hierdoor ontstaat mogelijk schade aan de traanklieren wat negatieve invloed zal hebben op de kwaliteit en kwantiteit van de traanproductie. Doordat de traanproductie afneemt, nemen ook de natuurlijke antistoffen nog verder af en blijven de bacteriën zich ontwikkelen, waardoor zich een vicieuze cirkel vormt.

Symptomen droge ogen
De klachten kunnen bestaan uit jeuk, irritatie, een “zandkorrel” gevoel, branderigheid, vermoeide tranende of droge ogen, milde lichtschuwheid, leesklachten, afscheiding, rode ogen, zwaar gevoel in de oogleden, excessief knipperen of wisselend zicht. Ook kan men last hebben van korstjes en/of schilfers op de oogleden en het kan ook zijn dat de oogleden ’s morgens aan elkaar blijven plakken.

BlephEx – Wat doet het voor droge ogen
Dankzij BlephEx kunnen de optometristen van Beter Zien in Den Haag heel precies en veilig de oogleden en de oogharen reinigen en de ontstane biofilm afbreken. Hierdoor zal er vrijwel direct verbetering optreden in de symptomen. Door middel van een elektrisch aangedreven micro sponsje worden de oogleden veilig en grondig gereinigd. Eke ooglid wordt met een nieuw sponsje gereinigd om verspreiding van bacteriën tegen te gaan. De behandeling duurt 6 – 8 minuten. De optometristen van Beter Zien in Den Haag adviseert hoe thuis de ogen schoongehouden kunnen worden. De Blephex behandeling wordt elke 4 – 6 maanden herhaald.

Kosten

Een Blephex behandeling kost € 150,- voor 2 behandelingen, inclusief onderhoudsproducten.

> Droge ogen onderzoek inplannen

 

 

Slechtziendheid

Low Vision

Wanneer u met een optimale brilsterkte niet meer goed nabij en veraf kunt zien, is er mogelijk sprake van low vision, ook wel slechtziendheid genoemd. Er is sprake van slechtziendheid wanneer uw gezichtsscherpte lager is dan 30%.

In dit geval wordt er door de low vision specialist een visueel functie onderzoek verricht volgens het speciaal ontwikkelde zorgmenu. Hierin worden speciale brillen getest voor de verte, dichterbij, binnen en buiten.

Indien er een passende oplossing voor u is, bespreekt de low vision specialist de mogelijkheden voor vergoeding door de zorgverzekeraar met u.

> Meer info 

> Low Vision Onderzoek inplannen

Er wordt een oogtest bij een man gedaan

CBR Rijbewijs Keuring

Wanneer u door het CBR de aanwijzing hebt gekregen dat u door een oogarts gekeurd moet worden, kan onze optometrist dit onderzoek bij u uitvoeren. Wij sturen onze onderzoeksgegevens door naar de oogarts, die geeft uiteindelijk het advies richting het CBR. Hierdoor kunt u het bezoek aan de oogarts en de bijkomende lange wachttijd, overslaan.

Kosten
Een CBR keuringsonderzoek kost €114,- en duurt 45 minuten. Dit onderzoek wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

> Lees meer 

> CBR Rijbewijs Keuring inplannen

Quickscan

Denkt u na over een behandeling bij Oogziekenhuis Focuskliniek? Beter Zien heeft een samenwerking met de Focuskliniek voor het uitvoeren van een quickscan. Om te kijken of uw ogen geschikt zijn voor een uitgebreid vooronderzoek bij de Focuskliniek. Uit het vooronderzoek blijkt of u geschikt bent voor een laserbehandeling of lensimplantaten.

Beter Zien stuurt de onderzoeksgegevens door naar de Focuskliniek, die vervolgens contact met u opneemt.

Kosten 
Een Quickscan kost €25,- en duurt 30 minuten.

> Meer info 

> Quickscan inplannen

De focuskliniek met Logo

De beste zorg voor uw ogen

Beter zien is de oogzorgwinkel in Den Haag. Voor een oogmeting, aanmeten van contactlenzen, optometrie, orthoptie, low vision, droge ogen onderzoeken, CBR keuringen en Quickscan.

Maak nu een afspraak

Bel ons via 070 –  3642404

> Afspraak inplannen