Oogzorg

Bij Beter Zien gaan wij verder waar de normale opticien stopt. Voor uw ogen bieden wij de beste zorg aan op hoog niveau. U kunt naast een reguliere oogmeting ook bij ons terecht voor een ooggezondheidsonderzoek bij de optometrist. Voor kinderen vanaf 4 jaar hebben wij een orthoptist in huis die kijkt naar de samenwerking van de ogen en dubbelzien. Wanneer u met een optimale bril niet meer goed kunt zien maken wij een afspraak voor u op het low vision spreekuur.

De onderzoeken

Oogmeting

Tijdens een oogmeting meet onze vakkundige opticien uw ogen en de benodigde brilsterkte.
Op basis van de meetresultaten maken wij voor u op maat een bril of worden er contactlenzen aangepast.
Een oogmeting duurt gemiddeld 15 – 30 minuten.

Een oogmeting kost €35,- en wordt in mindering gebracht wanneer u een bril of contactlenzen bij ons aanschaft.

Ooggezondheid Onderzoek - Optometrie

Tijdens een optometrisch onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onze optometrist, wordt er (preventief) naar de gezondheid van uw ogen gekeken. Er zijn diverse optometrische onderzoeken mogelijk bijvoorbeeld bij oogklachten, zoals droge of branderige ogen. Wij hebben alle apparatuur in huis om het onderzoek volledig te kunnen uitvoeren o.a. een OCT scan.

Afhankelijk van uw klachten zal de optometrist samen met u kijken welk onderzoek het meest passend is.

U heeft geen verwijsbrief nodig om door de optometrist gezien te worden. Indien nodig verwijst de optometrist u door naar de oogarts.

Voor een optometrisch onderzoek van een uur betaalt u € 70,- .

Bij doorverwijzing via uw huisarts, wordt het optometrisch onderzoek vergoed door uw zorgverzekeraar en hoeft u niets te betalen. Vanaf 1 juli 2020 bieden wij ook optometrische zorg aan via het Haagse project Zorg in Zicht. Bekijk hier of uw huisartsenpraktijk deelneemt aan het project.

Samenwerking van de ogen – Orthoptie

Tijdens een orthoptisch onderzoek, dat wordt uitgevoerd door onze orthoptist, wordt er onderzoek gedaan naar de samenwerking van de ogen en dubbelzien. De orthoptist focust op behoud en herstel van de gezichtsscherpte van elk oog.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen terecht bij de orthoptist. Het onderzoek is gelijk aan het onderzoek dat het ziekenhuis aanbiedt. De orthoptist werkt als zelfstandig paramedisch beroepsbeoefenaar.

Wij hebben geen wachttijden, u kunt snel terecht. Als er een bril nodig is, kan deze direct uitgezocht en aangemeten worden.

Voor een orthoptisch onderzoek van een uur betaalt u € 70,-.

Slechtziendheid- Low Vision

Wanneer u met een optimale brilsterkte niet meer goed nabij en veraf kunt zien, is er mogelijk sprake van low vision, ook wel slechtziendheid genoemd. Er is sprake van slechtziendheid wanneer uw gezichtsscherpte lager is dan 30%.

In dit geval wordt er door de low vision specialist een visueel functie onderzoek verricht volgens het speciaal ontwikkelde zorgmenu. Hierin worden speciale brillen getest voor de verte, dichterbij, binnen en buiten.

Indien er een passende oplossing voor u is, bespreekt de low vision specialist de mogelijkheden voor vergoeding door de zorgverzekeraar met u.

De beste zorg voor uw ogen

Beter zien is de oogzorgwinkel in Den Haag.

Maak nu een afspraak
Bel ons via 070 –  3642404